Στην πρώτη της συνέντευξη από την εντυπωσιακή προεδρική ήττα της από τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ, η Χίλαρι Κλίντον κάλεσε χθες τις Ηνωμένες Πολιτείες να βομβαρδίσουν τους αεροπορικούς διαδρόμους της Συρίας.

Ads

Η Κλίντον, σε συνέντευξή της σε σύνοδο κορυφής γυναικών στη Νέα Υόρκη (Women in the World), επίσης δήλωσε ότι η ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016 ήταν μια υποκλοπή πιό καταστροφική και από το Γουότεργκεϊτ.

Όταν ερωτήθηκε εάν πιστεύει τώρα πως η αποτυχία να πάρει μια σκληρότερη στάση απέναντι στη Συρία ήταν το χειρότερο λάθος της εξωτερικής της πολιτικής ως υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, η Κλίντον είπε ότι προτιμούσε μια περισσότερο επιθετική δράση εναντίον του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ. “Νομίζω ότι θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο διατεθειμένοι να τον αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο”, είπε στη συνέντευξη, την οποία πήρε ο δημοσιογράφος της New York Times Νίκολας Κρίστοφ.

“Πιστεύω ειλικρινά ότι θα έπρεπε να είχαμε καταστρέψει τους αεροπορικούς του διαδρόμους, και ότι πρέπει να το κάνουμε, και να τον εμποδίσουμε από το να μπορεί να τους χρησιμοποιεί για να βομβαρδίζει αθώα άτομα και να τους ρίχνει αέριο σαρίν”, πρόσθεσε.

Ads

Η Κλίντον σημείωσε ότι όταν έφυγε από την κυβέρνηση, είχε υποστηρίξει σθεναρά να υπάρξει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία, αλλά ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν αντίθετος σε αυτό.