Με φαντασμαγορικές τελετές, αγκαλίες και ευχές υποδέχτηκαν οι άνθρωποι όλου του κόσμου τον νέο χρόνο. Αλλά και με φόβο…

Ads

Εκατομμύρια άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους μεγάλων πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο, για να γιορτάσουν την έλευση του 2016, προσπαθώντας να αψηφήσουν τις απειλές περί τρομοκρατικών επιθέσεων, κατά τη διάρκεια των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στη σκιά της τρομοκρατίας

Στη Νέα Υόρκη, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν, υπό το άγρυπνο βλέμμα των αρχών ασφαλείας, στην Τάιμς Σκουέρ για την έλευση του καινούργιου χρόνου. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την ίδια στιγμή, ότι ασκήθηκαν διώξεις σε έναν άνδρα ηλικίας 25 ετών, καθώς φέρεται να προετοίμαζε μια επίθεση στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ads

Στο Παρίσι, που ακόμα πενθεί τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Από τους εορτασμούς για το 2016 έλειψαν τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα, καθώς η απειλή μιας τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει «πολύ υψηλή» σύμφωνα με τις αρχές. Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στους δρόμους ολόκληρης της χώρας.

Ο εορτασμός του νέου έτους στη Γερμανία σημαδεύτηκε από έκτακτες πληροφορίες που ήθελαν 5-7 Ιρακινούς τζιχαντιστές να βάζουν στο στόχαστρο το Μόναχο. Δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί εκκενώθηκαν ενώ η αστυνομία της Βαυαρίας βρίσκεται σε επιφυλακή τόσο για τον εντοπισμό των φερόμενων επίδοξων βομβιστών, όσο και για την αποφυγή άλλων επιθέσεων.

Ο φόβος της τρομοκρατίας δεν απέτρεψε, ωστόσο, στο Λονδίνο χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρωθούν στις όχθες του ποταμού Τάμεση, υπό το άγρυπνο βλέμμα 3.000 αστυνομικών που αναπτύχθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα.

Στις Βρυξέλλες ο φόβος της τρομοκρατίας είχε ως αποτέλεσμα την ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά. Νωρίτερα την Παραμονή 6 άνθρωποι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο ερευνών για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις. Τρεις εξ αυτών αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

Στη Μόσχα, η εμβληματική Κόκκινη Πλατεία, έκλεισε για πρώτη φορά φέτος για τους πολίτες την Πρωτοχρονιά, λόγω των φόβων τρομοκρατικής επίθεσης.

Εντυπωσιακές τελετές παρά τον φόβο

Η DailyMail συγκέντρωσε εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις τελετές για την Πρωτοχρονιά ανά τον κόσμο:

dailymail

Ελλάδα

image

Φινλανδία

image

Ρωσία

image

Αίγυπτος

image

Ταϊλάνδη

image

Ινδονησία

image

Κίνα

image

Πακιστάν

image

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

image

Ινδία

image

Φιλιππίνες

image

Ιαπωνία

image

Αυστραλία

image

Νέα Ζηλανδία

image

Γαλλία

image

Γερμανία

image

Βουλγαρία

image

Ρουμανία

image

Λιθουανία

image

Αυστρία

image