Ο βασικός μισθός με τον οποίο εισέρχεται στην αγορά εργασίας ένας νέος εργαζόμενος παρουσιάζει συγκλονιστικές ανισότητες από χώρα σε χώρα. Με σημείο αναφοράς τις ΗΠΑ, η ιστοσελίδα fixr.com προχωρά σε μια σύγκριση, υπολογίζοντας πόσο καιρό πρέπει να εργαστεί κάποιος σε διάφορες χώρες για να λάβει μισθό αντίστοιχο με εκείνον που θεωρείται βασικός στις ΗΠΑ.

Ads

Ο βασικός ετήσιος μισθός στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 15.080 δολάρια. Καλύτερη είναι η κατάσταση σε Βρετανία, Γαλλία και Καναδά, όπου ένας εργαζόμενος για να λάβει τα χρήματα αυτά, θα πρέπει εργάζεται 8, 10 και 11 μήνες αντίστοιχα.

Στην Ιαπωνία και την Ισπανία, όμως, ένας εργαζόμενος πρέπει να δουλεύει 1 και 4 μήνες επιπλέον για να λάβει τα χρήματα που λαμβάνει ένας Αμερικανός σε ένα χρόνο.

Μεγάλη διαφορά παρατηρείται σε σχέση με τη Βραζιλία, όπου για να λάβεις τον ετήσιο βασικό μισθό του Αμερικανού απαιτείται εργασία 3 χρόνων και 7 μηνών. Στη Ρωσία πάλι, χρειάζονται 5 χρόνια και 4 μήνες.

Ads

Στη δεινότερη θέση βρίσκονται οι Κινέζοι και οι Ινδοί εργαζόμενοι, που για να λάβουν 15.080 δολάρια θα πρέπει αν εργαστούν 8 χρόνια και 10 μήνες και 24 χρόνια και 4 μήνες αντίστοιχα.

image
Source: FixR