Μέχρι τα σύνορα απώθησαν τα ρωσικά στρατεύματα οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Χάρκοβο, σύμφωνα με ανάρτηση του κυβερνήτη της περιοχής.

Ads

Το Reuters ανάφερε ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς του κυβερνήτη Ολέχ Σινεγκούποφ στπ Telegram, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές πόσα στρατεύματα είχαν φτάσει στα ρωσικά σύνορα και πού ακριβώς.

Ο κυβερνήτης Χάρκοβο, πάντως, έγραψε στο Telegram ότι το 227ο τάγμα του ουκρανικού στρατού έχει αποκαταστήσει μια πινακίδα στα κρατικά σύνορα με την Ρωσία.

«Ευχαριστούμε όλους όσους, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, απελευθερώνουν την Ουκρανία από τους Ρώσους εισβολείς», έγραψε ο Σινεγκούποφ.

Ads

Εάν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για ακόμη μία επιτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης στα βορειοανατολικά, την ώρα που οι δυτικές στρατιωτικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι η επίθεση της Μόσχας στην περιοχή του Ντονμπάς είχε σταματήσει.

Η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει εδάφη στα βορειοανατολικά της, απομακρύνοντας τις ρωσικές δυνάμεις από το Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook ότι το 227ο τάγμα της 127ης Ταξιαρχίας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας έφτασε στα σύνορα με τη Ρωσία, προσθέτοντας: «Μαζί στη νίκη!».