Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να βρει χρήματα για να χρηματοδοτήσει το φράχτη στον Έβρο και πανηγυρίζει που με τη βοήθεια ακροδεξιών υπερψηφίστηκε η τροπολογία που έφερε Ττο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δίχως όμως να συμβαίνει το ίδιο και με το τελικό κείμενο, ταυτόχρονα δεν ψηφίζει τροπολογίες που έχουν στόχο τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών και τον επιμερισμό των ευθυνών μεταξύ των χωρών.

Ads

Όπως τονίζει άλλωστε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης σε σχετική ανάρτησή του, κατά την οποία παραθέτει και τη σχετική τροπολογία που δεν ψήφισε η ΝΔ, «αυτή την τροπολογία της Αριστεράς υπερψήφισε σήμερα η δημοκρατική πλειοψηφία αλλά καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία. Εν τέλει βέβαια η ανίερη συμμαχία του ΕΛΚ με τη φασιστική πτέρυγα ακύρωσε συνολικά την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη φωνή της Δημοκρατίας».

Διαβάστε επίσης: Φράχτης στον Έβρο: Στο κενό η προσπάθεια του ΕΛΚ για χρηματοδότηση

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, βιάστηκε να «πανηγυρίσει» για την τροπολογία του ΕΛΚ, αναφέροντας σε ανάρτησή της ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «έδωσε μία ηχηρή απάντηση, καθώς κατέπεσε η τροπολογία» του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη «για τη μη χρηματοδότηση» του φράκτη στον Έβρο και υπερψηφίστηκε η τροπολογία του ΕΛΚ «που επιτρέπει τη χρηματοδότηση σχετικών υποδομών».

Ads

Ωστόσο, πρόκειται μάλλον για απόφαση χωρίς αντίκρισμα, αφού στη συνέχεια όπως προαναφέρθηκε δεν πέρασε το σχετικό τελικό ψήφισμα-κείμενο (210 υπέρ, 321 κατά και 105 αποχές), με βάση το οποίο το Ευρωκοινοβούλιο θα πίεζε την Κομισιόν, ώστε να το συμπεριλάβει στα θέματα της ατζέντας της, αφού μια τροπολογία από μόνη της δεν έχει δεσμευτική αξία για την Επιτροπή.

Από την πλευρά της, η Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, σε tweet της, δήλωσε ότι «δεν αποδεχόμαστε το χτίσιμο τειχών και φραχτών στα εξωτερικά μας σύνορα με ευρωπαϊκά χρήματα. Το ΕΛΚ πρότεινε τροπολογία στην τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, αλλά κατορθώσαμε να μην περάσει η τελική Εκθεση».

Η ανάρτηση του Πέτρου Κόκκαλη