Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μερκελ, κατά την οποία εξέφρασε τη στήριξή της στη μάχη της Τουρκίας εναντίον του εξτρεμισμού, καλώντας ωστόσο την Άγκυρα να επιδείξει μετριοφροσύνη απέναντι στους Κούρδους αντάρτες.

Ads

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ενημέρωσε την Άνγκελα Μέρκελ για τις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Η καγκελάριος από την πλευρά της, διαβεβαίωσε τον Τούρκο πρωθυπουργό για την γερμανική αλληλεγγύη και στήριξη. Όμως, διευκρίνισε ότι θα πρέπει να τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας στην εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων», είπε ο αξιωματούχος του Βερολίνου.

«Η καγκελάριος υπερθεμάτισε ότι η ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους δεν θα πρέπει να σταματήσει, παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες» κατέληξε ο εκπρόσωπος της.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες επιχειρεί σε Συρία και Βόρειο Ιράκ, στοχεύοντας θέσεις τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) αλλά και Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ, έχοντας κι επίσημα τη στήριξη των ΗΠΑ που χαρακτήρισαν το ΡΚΚ «τρομοκρατική οργάνωση».