Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την καγκελαρία της Γερμανίας εξήγησε η Άνγκελα Μέρκελ. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Δεν θέλω να είμαι τότε ένα μισοπεθαμένο ερείπιο» και πρόσθεσε γελώντας πως κοιτάζοντας τον καθρέφτη «βρίσκω ότι δεν είμαι ακόμα».

Ads

Στην πρώτη της συνέντευξη στο ARD, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στις εκλογές του 2017 χτες το βράδυ, η Μέρκελ είπε: «Διανύουμε δύσκολους καιρούς. Αυτό έπαιξε για μένα ένα ρόλο στο να είμαι και πάλι υποψήφια καγκελάριος». «Είμαι μέρος της λύσης του προσφυγικού»συμπλήρωσε και τόνισε «είμαι το ίδιο λαός όσο και άλλοι, όχι μόνο το AfD».

Ηδη από την αρχή η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε με έμφαση ότι σκέφτηκε πάρα πολύ πριν πάρει την απόφαση της να είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία και είπε ότι έθεσε στον εαυτό της πολλά ερωτήματα «Μπορείς να δώσεις στη χώρα σου κάτι ακόμα; Επαρκούν οι δυνάμεις σου να το κάνεις; ή μήπως δεν μπορείς;». Τώρα όμως χαίρεται που μπορεί να πει «ναι, θα συμμετάσχω ξανά σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα».