Οι πάντες, από δημοσκόπους μέχρι κορυφαίους πολιτικούς αναλυτές, έκαναν λάθος εκτιμήσεις όσον αφορά το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Ads

Λίγοι όμως το πλήρωσαν τόσο ακριβά.

Το περιοδικό Newsweek και ένας συνεργάτης του που τύπωσαν ένα ειδικό αναμνηστικό τεύχος υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν σε ανάκληση: Αναγκάστηκαν να μαζέψουν 125.000 αντίτυπα με εξώφυλλο την Χίλαρι Κλίντον ως πρόεδρο. Το τεύχος ήταν για τον εορτασμό της νίκης της και είχε τίτλο «Madam President».

image

Ads

Παρά το γεγονός ότι το Topix Media είχε επίσης ετοιμάσει μια έκδοση με εξώφυλλο τον Ντόναλντ Τραμπ, θεώρησε πως ήταν πιο ασφαλές να αποστείλει στα σημεία διανομής μόνο την έκδοση με την Χίλαρι Κλίντον με την «ιστορική διαδρομή της Χίλαρι Κλίντον προς το Λευκό Οίκο», όπως έγραφε.

«Όπως όλοι οι άλλοι, κάναμε λάθος» δήλωσε στην New York Post, ο διευθύνων σύμβουλος της Topix Media, Tony Romando.

H έκδοση κυκλοφόρησε στα περίπτερα την Τρίτη, αλλά αποσύρθηκε… νύχτα.

«Οι χονδρέμποροι και οι λιανοπωλητές κλήθηκαν να επιστρέψουν τα τεύχη που είχαν γιατί έπρεπε να έχουν χώρο για τα 150.000 αντίτυπα με εξώφυλλο τον Τραμπ» δήλωσε ο Romando. Μάλιστα, πουλήθηκαν 17 αντίτυπα με εξώφυλλο την Χίλαρι.

Η Χίλαρι Κλίντον φωτογραφήθηκε δε, να υπογράφει αντίτυπο του περιοδικού την παραμονή των εκλογών σε μια εκδήλωση στο Πίτσμπουργκ.

ΠΗΓΗ: Telegraph