Το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα και η αντιμετώπιση από την Γερμανία της ελληνικής κρίσης θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται σήμερα.

Ads

Σε σύνολο 13,5 εκατομμυρίων ψηφοφόρων στο κρατίδιο αυτό (δυτικά),το 21% εκτιμάει ότι η οικονομική συμβολή της Γερμανίας στην διάσωση της Ελλάδας θα επηρεάσει την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή,σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Ένας αριθμός ειδικών εκτιμάει επίσης ότι η οικονομική υποστήριξη προς την Ελλάδας θα διαδραματίσει ένα ρόλο στις κάλπες στο πολυπληθέστερο γερμανικό κρατίδιο.

Χθες, το γερμανικό κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την διάθεση ποσού άνω των 22 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε διάστημα τριών ετών, που θα είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά από την συνολική βοήθεια των 80 δισεκατομμυρίων ευρών που θα διατεθεί από τους ευρωπαίους εταίρους προς την Ελλάδα.

Ads