Την Τετάρτη  οι ασκούμενοι εργαζόμενοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των διάφορων υπηρεσιών της Κομισιόν, διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας καλύτερη εκπαίδευση κατά την πρακτική τους άσκηση καθώς και καλύτερη αντιμετώπιση. Έτσι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιώντας την «Διαμαρτυρία του Σάντουιτς».

Ads

«Έχετε αισθανθεί ποτέ ότι είστε κακοπληρωμένοι ή ακόμη και απλήρωτοι κατά την διάρκεια της πρακτικής σας; Ποια ήταν η τελευταία φορά που φάγατε κανονικό μεσημερινανό αντί για ένα σάντουιτς;», ρωτούσαν οι διαδηλωτές, εξηγώντας ότι πίσω από το μεσημεριανό γεύμα κρύβονται πολλά και κυρίως ο τρόπος αντιμετώπισης τους κατά την διάρκεια της πρακτικής τους απασχόλησης.   

image

Το να κάνει κάποιος την πρακτική του στις Βρυξέλλες του δίνει πολλές ευκαιρίες και νέους ορίζοντες ειδικά σε μια τέτοια περίοδο όπου η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. «Πολλοί από τους εργαζόμενους αυτούς εργάζονται χωρίς καν να έχουν συμβόλαιο, χωρίς ασφάλιση χωρίς καν να πληρώνονται όπως θα έπρεπε να πληρώνονται ενώ αρκετές φορές δουλεύουν υπερωρίες. Πολλοί από αυτούς δουλεύουν έως και 50 ώρες την εβδομάδα και πολλές φορές τα χρήματα που παίρνουν δεν τους φτάνουν ούτε για το νοίκι», δήλωσε ένας από τους διοργανωτές. 

Ads