Οι κατασκευαστές του ποδοσφαιρικού σταδίου στο Εκατερινμπούργκ της Ρωσίας απέδειξαν ότι κατέχουν την «τέχνη του αυτοσχεδιασμού» γράφει σκωπτικά η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» με αφορμή τις, μάλλον πρωτότυπες, αλλαγές που υπέστη το στάδιο έτσι ώστε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της FIFA ενόψει Μουντιάλ.

Ads

Ετσι, οι Ρώσοι αρχιτέκτονες και μηχανικοί αποφάσισαν να το επεκτείνουν… «με κάπως κωμικό τρόπο», όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Συνεχίζοντας το ανελέητο «τρολάρισμα», το δημοσίευμα σημειώνει ότι πολύ συχνά οι Ρώσοι αποδεικνύουν πως κατέχουν την «τέχνη του αυτοσχεδιασμού», με τις αλλαγές στο εν λόγω στάδιο να «επιβεβαιώνει εκ νέου αυτό το κύμα».

Από το ένα«πέταλο» του σταδίου, οι Ρώσοι μηχανικοί και αρχιτέκτονες γκρέμισαν τον τοίχο και κατασκεύασαν προσωρινές κερκίδες οι οποίες αυξάνουν την χωρητικότητα των θεατών, από τους 27.000 στους 36.000, με την δυνατότητα επαναφοράς της εικόνας του σταδίου στην αρχική μορφή του μετά το τέλος της διοργάνωσης.

Ads

Ωστόσο, είναι προφανές, πως όσοι τελικά αγοράσουν εισιτήριο για εκείνες τις θέσεις, θα προσεύχονται να μην βρέξει. Κάτι το οποίο θα τους ενοχλούσε προφανώς περισσότερο από το αισθητικό μέρος.