Την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών και αξιωματικών ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει η Δανία, όπως δήλωσε ο Δανός υπουργός Άμυνας Μόρτεν Μπόντσκοφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Jyllands-Posten.

Ads

Συγκεκριμένα, ενόψει της συνάντησης την Πέμπτη 12 Αυγούστου των υπουργών Άμυνας της Βρετανίας, της Δανίας και της Ουκρανίας για να συζητήσουν για την μακροπρόθεσμη υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, ο Μπόντσκοφ ανακοίνωσε ότι θα η χώρα του θα στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Βρετανία για να εκπαιδεύσουν στρατιώτες από την Ουκρανία και επίσης σχεδιάζει να εκπαιδεύσει ουκρανούς αξιωματικούς και στην Δανία.

«Μέσα σε λίγο χρόνο η Δανία στέλνει 130 στρατιωτικούς εκπαιδευτές σε ένα βρετανικό πρόγραμμα εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας  στην Jyllands-Posten. Το υπουργείο Άμυνας της Δανίας δεν σχολίασε άμεσα.

Ο Μπόντσκοφ είπε στην εφημερίδα ότι οι εκπαιδευτές θα παρέχουν βασική στρατιωτική εκπαίδευση, περιλαμβανομένων του αστικού πολέμου και των τακτικών πολέμου ουκρανών στρατιωτών με καθόλου ή περιορισμένη στρατιωτική εμπειρία.

Ads

Επιπλέον, όπως πρόσθεσε ο υπουργός, η Δανία θα εκπαιδεύσει ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό σε δανέζικο έδαφος ξεκινώντας από την εκπαίδευση των αξιωματικών του στρατού.