Σε νέα εκτόξευση πυραύλου προχώρησε η Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν Ιαπωνικά και Νοτιοκορεατικά μέσα, ο πύραυλος πέρασε πάνω από τη νήσο Χοκάιντο της Ιαπωνίας, στα βόρεια της χώρας, χωρίς όμως να καταγραφεί κάποια ζημιά. Την εκτόξευση πυραύλου επιβεβαίωσε και ο στρατός της Νότιας Κορέας. 

Ads

Όπως μετέδωσαν ο εθνικός φορέας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Ιαπωνίας NHK και το πρακτορείο Reuters, οι ιαπωνικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους στα βορειοανατολικά της χώρας να αναζητήσουν καταφύγιο, μέχρι ο πύραυλος να καταπέσει στη θάλασσα, κάτι που συνέβη λίγα λεπτά αργότερα.

Κατά το NHK, ο πύραυλος διασπάστηκε σε τρία κομμάτια, προτού καταπέσει περίπου 1.180 χιλιόμετρα ανατολικά του ακρωτηρίου Ερίμο. Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο στρατός της δεν προσπάθησε να καταρρίψει τον πυραύλο, ο οποίος πέρασε πάνω από το ιαπωνικό έδαφος στις 6:06 π.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα πάντα με το NHK.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, ο πύραυλος κάλυψε απόσταση 2.700 χιλιομέτρων. Σε δήλωσή του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε υπογράμμισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθούν οι συμπατριώτες του.

Ads