Φρένο στην παραγωηή αεροσκαφών 737 MAX βάζει η Boeing μετά τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα  στην Ινδονησία και την Αιθιοπία, που κόστισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Ads

Η εταιρεία θα περικόψει κατά 20% την παραγωγή των συγκεκριμένων αεροσκαφών, που ούτως ή άλλως έχουν καθηλωθεί στο έδαφος από τα μέσα Μαρτίου. Από τα μέσα Απριλίου, η μηνιαία παραγωγή θα μειωθεί σε 42 αεροσκάφη από 52, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα μειώσει θέσεις εργασίας έπειτα από την εφαρμογή του νέου ρυθμού παραγωγής και θα εργαστεί για να ελαχιστοποιήσει το οικονομικό αντίκτυπο.

Εκπρόσωπος της Boeing δήλωσε ότι υπάρχει «κοινή σύνδεση» μεταξύ των δύο δυστυχημάτων, με την εσφαλμένη ενεργοποίηση του συστήματος σταθεροποίησης αεροσκάφους (MCAS).

Υπενθυμίζεται ότι στο στην περίπτωση της συντριβής του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines κοντά στην Αντίς Αμπέμπα τη 10η Μαρτίου, σκοτώθηκαν 157 άνθρωποι και σε αυτή του αεροσκάφους της Lion Air, στην Ιάβα της Ινδονησίας, την 29η Οκτωβρίου, σκοτώθηκαν 189.

Ads