To ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, δημοσίευσε στο ίντερνετ, ένα χάρτη με τα ποσοστά της ανεργίας στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα κατατάσσεται μαζί με την Ισπανία στις χώρες με τη μεγαλύτερη ανεργία στους νέους με πανεπιστημιακή ή ανώτερη μόρφωση, με ποσοστό άνω του 40%.

Ads

Περίπου ένας νέος στους τέσσερις είναι άνεργος στην Ευρώπη σήμερα και σε ορισμένες χώρες το ποσοστό φθάνει ένα εφιαλτικό 60%. Οι αριθμοί μιλούν και την Τρίτη, η επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του ΕΚ ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανεργία των νέων. Ειδικά να δοθεί χώρος στην” Εγγύηση για τους Νέους” και την “Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων”, τώρα που το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο από το οποίο αντλούν κονδύλια, ετοιμάζεται για την περίοδο 2014-2020. 

*Πατήστε πάνω στις εικόνες

image

Ads

image

Για το σύνολο της Ε.Ε. το ποσοστό ανεργίας στου νέους, από 15 ως 24 ετών, ανέρχεται στο 23,5%, ενώ η γενική ανεργία, όπου συμπεριλαμβάνονται όλες οι ηλικίες, στο 10,9%.

image

Όταν τελικά οι νέοι άνθρωποι βρίσκουν δουλειά, κατά 42% εντάσσονται σε προσωρινές συμβάσεις ενώ κατά 32% εργάζονται με μερική απασχόληση.

image