Οι ανέκδοτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες από το καταφύγιο του Λευκού Οίκου που τραβήχτηκαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, δείχνουν το σοκ, τον τρόμο αλλά και το βαρύ κλίμα της ηγεσίας των ΗΠΑ, καθώς παρακολουθούν τους Δίδυμους Πύργους να πέφτουν.

Ads

Τις φωτογραφίες που τράβηξε ο επίσημος φωτογράφος του τότε αντιπροέδρου Ντικ Τσένι, δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα Αμερικάνικα Εθνικά Αρχεία ύστερα από αίτημα  της κινηματογραφίστριας Κολέτ Νεϊρούζ Χάνα.

Πρωταγωνιστές του ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού ο τότε πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο τότε αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι, οι σύζυγοι τους, η τότε σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Κοντολίζα Ράις και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ που συμμετέχουν στις πρώτες συσκέψεις στο κέντρο διαχείρισης έκτακτων αναγκών, που βρίσκεται στο -απόρθητο ακόμη και από πυρηνική επίθεση- υπόγειο του Λευκού Οίκου.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Η στιγμή που ο Μπους, ενώ βρίσκεται σε μαθητική εκδήλωση σε σχολείο της Φλόριντα,  πληροφορείται από τον επιτελάρχη του Αντριου Καρντ, τα νέα για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Ads

image

Οι πρώτες συσκέψεις στο κέντρο Εκτακτων Επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου

image

image

image

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Πριν και μετά το διάγγελμα Μπους

image

image

image

Ο Ντικ Τσένι φυγαδεύεται στο Καμπ Ντέιβιντ. Το πρωτόκολλο ασφαλείας προβλέπει ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ να μεταφέρονται σε διαφορετικά σημεία σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης. Λίγο μετά θα είανι αυτός που θα οδηγήσει τις ΗΠΑ στη… σκοτεινή πλευρά. Ο ακήρυχτος πόλεμος στο όνομα της αντιτρομοκρατίας θα κηρυχτεί. Ιράκ και Αφγανιστάν μερικά μόνο από τα θύματα του…

image

image

image

image

image

image