Η Google ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα διαγράψει χιλιάδες λογαριασμούς που παρέμειναν αχρησιμοποίητοι για δύο χρόνια από τον Δεκέμβριο, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει απειλές για την ασφάλεια της.

Ads

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι εάν ένας λογαριασμός Google δεν είχε χρησιμοποιηθεί ή συνδεθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια, ενδέχεται να διαγραφεί ο ίδιος αλλά και το περιεχόμενο στο Google Workspace, το οποίο περιλαμβάνει το Gmail, τα Έγγραφα, το Drive, το Meet και το Ημερολόγιο, καθώς και το YouTube και το Google Photos.

Επιπλέον, η εταιρεία σημειώνει ότι η αλλαγή πολιτικής ισχύει μόνο για προσωπικούς Λογαριασμούς Google και όχι για λογαριασμούς οργανισμών όπως σχολεία ή επιχειρήσεις.

Το 2020, η Google είχε πει ότι θα αφαιρούσε περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε ανενεργούς λογαριασμούς, αλλά δεν θα διαγράψει τον ίδιο τον λογαριασμό.

Ads

Από την Τρίτη, όμως, η Google θα στέλνει πολλαπλές ειδοποιήσεις στη διεύθυνση email του λογαριασμού και στην αλληλογραφία ανάκτησης των ανενεργών λογαριασμών πριν από τη διαγραφή.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σύμφωνα με τον Έλον Μασκ σε παρόμοιες ενέργειες θα προχωρήσει και το Twitter.

Γι όσους χρήστες θέλουν να διατηρήσουν κάποιον παλιό λογαριασμό τον οποίο δεν θέλουν να χάσουν, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να συνδεθούν σε οποιαδήποτε υπηρεσία της Google και στη συνέχεια να διαβάσουν ένα email, να παρακολουθήσουν ένα βίντεο ή να πραγματοποιήσουν μία αναζήτηση.