Στήριξη σε μια κυβέρνηση συνεργασίας κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς θα δώσει ο επικεφαλής του κινήματος «Πέντε Αστέρων» Μπέπε Γκρίλο υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση συνεργασίας θα προχωρούσε σε βαθιές τομές.

Ads

 
«Αν ο Μπερσάνι και ο Μπερλουσκόνι προτείνουν την άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου, τον περιορισμό της βουλευτικής θητείας στα δέκα χρόνια και την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, θα ήμασταν έτοιμοι να στηρίξουμε αμέσως μια τέτοια κυβέρνησή τους», δήλωσε ο Γκρίλο στο γερμανικό περιοδικό Focus.
 
Ωστόσο ο ίδιος σημείωσε πως «δεν πιστεύει πως θα προχωρήσουν, ποτέ, στις αλλαγές αυτές, από την στιγμή που μπλοφάρουν». Παράλληλα εκτίμησε πως το ιταλικό οικονομικό σύστημα είναι στο χείλος του γκρεμού και ότι «σε έξι μήνες δεν θα μπορούν πια να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και το κράτος θα καταρρεύσει».
 
Όπως ανέφερε η Ιταλία θα πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί με την Ευρώπη το χρέος της, διότι, όπως τόνισε, «αν συνεχίσουμε να πληρώνουμε, κάθε χρόνο, εκατό δισεκατομμύρια ευρώ τόκους θα πεθάνουμε». «Αν η κατάσταση δεν αλλάξει, η Ιταλία θα πρέπει να βγει από το ευρώ και να επιστρέψει στην λιρέτα», δήλωσε.