Με μια κόκκινη γραμμή από κραγιόν κάτω από το μάτι του, εμφανίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Ads

Ο λόγος για να εκφράσει τη στήριξή του στις γυναίκες που διαδήλωσαν σε όλο τον κόσμο για την «Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών». «Δεν είναι φυσιολογικό το γεγονός ότι είναι συνηθισμένο», είπε ο Ιταλός πολιτικός κατά τη διάρκεια της συνόδου, αναφερόμενος στην ενδοοικογενειακή βία. «Η βία κατά των γυναικών είναι απαράδεκτη. Το έμαθα αυτό από τη μητέρα μου και το μαθαίνω στα παιδιά μου», ανέφερε αργότερα ο Ταγιάνι μέσω Twitter.

Ποδοσφαιριστές κορυφαίων ιταλικών συλλόγων έκαναν την ίδια χειρονομία στους αγώνες της Κυριακής, χρησιμοποιώντας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης την ετικέτα #unrossoallaviolenza — δηλαδή «κόκκινη κάρτα στη βία» κατά των γυναικών.

Σύμφωνα με δεδομένα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το ένα τρίτο των γυναικών παγκοσμίως έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία και το ένα στα δέκα κορίτσια παγκοσμίως έχει βιαστεί ή υποστεί σεξουαλική επίθεση.

Ads