Τον 53χρονο Μιχαήλ Πλέτνιοφ, γνωστό Ρώσο πιανίστα, συνθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Ορχήστρας της Ρωσίας συνέλαβε η αστυνομίας της Ταϊλάνδης με την κατηγορία της παιδεραστίας. Συγκεκριμένα, σε βάρος του Πλέτνιοφ έχει σχηματιστεί δικογραφία για το βιασμό ενός 14χρονου αγοριού. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, ο Πλιέτνοφ θα βρεθεί αντιμέτωπος με κάθειρξη 20 ετών.

Ads

Ο Ρώσος μουσικός παραθέριζε συχνά στην Πατάγια, 100 χλμ. νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ, όπου είχε αγοράσει αρκετά σπίτια και είχε ιδρύσει ωδείο. Σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών στην Πατάγια ο πιανίστας έχει ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο θέρετρο, το οποίο έχει γίνει διαβόητο –αφού «προσφέρει αχαλίνωτη νυχτερινή διασκέδαση» και διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πορνείας. «Συγκεντρώναμε στοιχεία εναντίον του εδώ και καιρό» σημείωσε τοπικός αξιωματούχος της αστυνομίας.

Ο 53χρονος Πλέτνιοφ, καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Ορχήστρας της Ρωσίας αφέθηκε ελεύθερος, αλλά πρέπει να ζητήσει την άδεια των αρχών για να εγκαταλείψει τη χώρα.