Για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων βασανιστήρια, θρησκευτικές διακρίσεις και αυθαίρετες συλλήψεις, καταγγέλλει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) τις δυνάμεις ασφαλείας της Ινδίας. Σε νέα έκθεσή του, ο οργανισμός καλείτις ινδικές αρχές να αποτρέψουν λανθασμένες κατηγορίες για τρομοκρατία, να ερευνούν τις καταγγελίες για εξαναγκαστικές ομολογίες τρομοκρατών και να αποδίδεται η δικαιοσύνη σε όσους οδηγούνται σε βασανισμούς.

Ads

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδίας αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. Σύμφωνα με την Washington Post, εκπρόσωπος δήλωσε ότι το υπουργείο «δεν απαντά σε σχόλια που κάνουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Στην έκθεση περιγράφονται μεταξύ άλλων βασανιστήρια ανθρώπων που κατηγορούνται ως μέλη των Ινδών Μουτζαχεντίν, μουσουλμανική οργάνωση που κατηγορείται ότι ευθύνεται για έξι φονικές επιθέσεις από το 2008. «H iνδική αστυνομία βρίσκεται υπό τεράστια πίεση για να εντοπίσει τους δράστες των φρικιαστικών επιθέσεων αλλά πρέπει να το κάνει χωρίς να καταφεύγει σε αυθαίρετες συλλήψεις και βασανιστήρια για να εξαναγκάσει ομολογίες», δήλωσε ο Meenakshi Ganguly, διευθυντής της οργάνωσης στη Νότια Ασία.