Η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν επέλεξε να προβάλει στο Facebook μια διαφήμιση με ψευδές περιεχόμενο, προκειμένου να επικρίνει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και τον Μαρκ Ζούρκερμπεργκ για την επιλογή του να αλλάξει πλέον την πολιτική του και να επιτρέπει στους πολιτικούς όπως ο Τραμπ, να δημοσιεύουν πληρωμένες διαφημίσεις με ψευδές περιεχόμενο και δηλώσεις.

Ads

H Γουόερεν, υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, δημοσίευσε την εξής διαφήμιση: «Εκτακτη Είδηση: Ο Μαρκ Ζούρκερμπεργκ και η Facebook μόλις επιδοκίμασαν την καμπάνια επανεκλογής του Τραμπ» με έντονα γράμματα. Παρακάτω διαβάζει ο αναγνώστης: «Προφανώς θα είστε σοκαρισμένοι και θα σκέφτεστε: Πως μπορεί να είναι αυτό αλήθεια; Ε λοιπόν δεν είναι (Συγγνώμη). Η διαφήμιση αφορά τον Μαρκ Ζούρκερμπεργκ που έχει δώσει την ελευθερία στον Τραμπ να ψεύδεται στην πλατφόρμα του». Αν και τα τηλεοπτικά δίκτυα συνήθως απορρίπτουν διαφημίσεις με εμφανή ψεύδη, «η Facebook εξαργυρώνει τις επιταγές του Τραμπ» αναφέρει.

image

image

Ads

Και συνεχίζει λέγοντας πως η πλατφόρμα «βοήθησε στην εκλογή του Τραμπ, μια φορά, και τώρα εσκεμμένα επιτρέπει στον υποψήφιο να ψεύδεται σκόπιμα απέναντι στον αμερικανικό λαό. Είναι η ώρα να αναγκάσουμε τον Τραμπ να λογοδοτήσει». Mάλιστα, αναρτώντας στη σελίδα της στο facebook τη σχετική της δημοσίευση, αναφέρει ότι η Facebook διαθέτει τεράστια δύναμη για να επηρεάσει τις Αμερικανικές Εκλογές ενώ ήδη η καμπάνια του Τραμπ ξοδεύει 1 εκατ. δολάρια την εβδομάδα για διαφημίσεις, ανάμεσά τους και αυτές με ψευδές περιεχόμενο, τις οποίες έχουν αρνηθεί να προβάλουν τα τηλεοπτικά δίκτυα.