Διαψεύδουν τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι στο τουρκικό επιβατικό πλοίο Mavi Marmara υπήρχαν 2 όπλα, Γερμανοί ακτιβιστές που βρίσκονταν στο «Στόλο της Ελευθερίας», διαβεβαιώνοντας ότι τα μόνα όπλα που είχαν την κατοχή τους οι ακτιβιστές ήταν ξύλα.

Ads

«Προσωπικά είδα ότι χρησιμοποιήθηκαν δύο ξύλα (…) Δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου λίγο μετά τον επαναπατρισμό του ο Νόρμαν Πεχ, 72 ετών, πρώην βουλευτής του αριστερού κόμματος Die Linke, που βρισκόταν στο τουρκικό πλοίο Mavi Marmara. «Δεν είδαμε ποτέ να χρησιμοποιείται μαχαίρι ως όπλο. Με ξύλα υπερασπιστήκαμε τους εαυτούς μας» πρόσθεσε.

«Ήταν μία επίθεση κατά μίας ειρηνικής αποστολής σε διεθνή ύδατα. Οι Ισραηλινοί μπορούν να υπερασπίζονται τη στρατιωτική ζώνη άμυνάς τους, όμως εμείς βρισκόμασταν εκτός των ορίων της. Είχαμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, ακόμα και να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα με τα οποία μας επιτίθονταν» υπογράμμισε.

Ο Πεχ επαναπατρίστηκε μαζί με τέσσερις ακόμα Γερμανούς που βρίσκονταν επίσης στο Marmara. Δύο από αυτούς, οι βουλευτές του κόμματος Die Linke Ίνγκε Χέγκερ, 59 ετών και Ανέτ Γκροθ, 56 ετών, δήλωσαν: «Κανείς δεν οπλοφορούσε».

Ads

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτροσόκ και ξυλοδαρμούς καταγγέλλουν οι Έλληνες ακτιβιστές