Τέσσερις έφηβοι, ηλικίας 15 έως 16 ετών, συνελήφθησαν στη Γερμανία ως ύποπτοι για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης, την ώρα που οι υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα της ISIS εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη χώρα μετά και την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα.

Ads

Σύμφωνα με την Bild, η ομάδα σχεδίαζε να επιτεθεί σε χριστιανούς σε εκκλησίες καθώς και σε αστυνομικούς, προσθέτοντας ότι ήταν υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Τα άτομα αυτά φέρεται ότι συζητούσαν για μία τρομοκρατική επίθεση που θα περιλάμβανε μαχαίρια, βόμβες μολότοφ και ενδεχομένως όπλα. Η επίθεση βρισκόταν σε πρώιμο στάδιο σχεδιασμού, σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία υποδηλώνουν ότι οι πιθανοί στόχοι ήταν στο Ντίσελντορφ, το Ντόρτμουντ και την Κολωνία.

Όπως σημειώνει η Telegrapgh, τον Ιανουάριο, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα που σχεδίαζαν επίθεση στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η Bild ανέφερε ότι αυτοί οι ύποπτοι ήταν πολίτες του Τατζίκ που ενεργούσαν για λογαριασμό του ISIS.

Ads