Την άποψη ότι η Ουκρανία βρίσκεται στα χνάρια του πολέμου εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στανμάγερ σε συνέντευξή του σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στα ανατολικά της χώρας και ειδικότερα όσα συνέβησαν στην Οδησσό. 

Ads

Μιλώντας ταυτόχρονα στις Ελ Παίς, Λε Μοντ, Λα Ρεπούμπλικα και Γκαζέτα Βιρμπόζα, είπε πως ούτε η Ευρώπη ούτε η Ρωσία μπορούν να επηρρεάσουν πλέον ουσιαστικά τις εξελίξεις. Είμαι πεπεισμένος πως αγωνιζόμαστε εναντίον μιας κατάστασης που έχει πάρει μια δική της δυναμική. Υπάρχουν ομάδες στην ανατολική Ουκρανία που δεν υπακούουν ούτε στο Κίεβο ούτε στη Μόσχα, είπε.

Το Υπουργείο του Σταϊνμάγερ προειδοποίησε επίσης σήμερα τους Γερμανούς να μην ταξιδεύουν στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το Μάρτιο, και επανέλαβε μια προηγούμενη οδηγία να αποφεύγουν τις ανατολικές περιοχές. 

Σημειώνεται ότι σήμερα λαμβάνει χώρα στην Βιέννη στα πλαίσια της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών και του Ρώσου και Ουκρανού ομόλογού τους. 

Ads