Αεροπλάνο της γυνακείας ομάδας της Άρσεναλ το βράδυ της Κυριακής τυλίχθηκε στις φλόγες καθώς ο πιλότος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την απογείωση μετά από τρομακτική φωτιά στον κινητήρα του αεροσκάφους!

Ads

Το αεροπλάνο μετέφερε τη γυναικεία ομάδα της Άρσεναλ σε πτήση της επιστροφής στο Λονδίνο μετά από έναν αγώνα Champions League στη Γερμανία.

Οι φωτογραφίες δείχνουν φλόγες να εκτοξεύονται από έναν από τους κινητήρες του Boeing 737 στον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο Braunschweig Wolfsburg στη Γερμανία.

Όπως αναμεταδίδει η ΕΡΤ, η πτήση στις 7.30 μ.μ. επρόκειτο να απογειωθεί λίγες μόνο ώρες αφού η Άρσεναλ εξασφάλισε την ισοπαλία 2-2 εναντίον της VfL Wolfsburg στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Champions League.

Ads

Μάρτυρες λένε ότι το αεροπλάνο – σύμφωνα με πληροφορίες από αεροπορική εταιρεία της Μάλτας – ταρακουνήθηκε από έναν δυνατό κρότο λίγο πριν απογειωθεί χθες το βράδυ.

Τρομοκρατημένοι οι πιλότοι είδαν τη φωτιά και σταμάτησαν γρήγορα το αεροπλάνο στον διάδρομο και έδωσαν εντολή για άμεση εκκένωση στους επιβάτες.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου είπε στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι ένα χτύπημα πουλιού προκάλεσε τη φωτιά στον κινητήρα.

Ο αξιωματούχος του αεροδρομίου πρόσθεσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.

Οι παίκτες και το προσωπικό της Άρσεναλ μεταφέρθηκαν σε ένα κοντινό ξενοδοχείο τη νύχτα και πέταξαν πίσω στο Λονδίνο νωρίτερα σήμερα με αεροπλάνο αντικατάστασης.

Το αεροδρόμιο ανήκει από κοινού στην αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen Group που εδρεύει στο Βόλφσμπουργκ.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο ως βάση για τον δικό της στόλο αεροπορικών εταιρειών που λειτουργεί με την επωνυμία Volkswagen Air Services.

Εκπρόσωπος της Άρσεναλ δήλωσε: «Το αεροσκάφος μας υπέστη ένα τεχνικό πρόβλημα πριν από την απογείωση στη Γερμανία το απόγευμα της Κυριακής.

«Ως αποτέλεσμα, παραμείναμε στο Βόλφσμπουργκ τη νύχτα την Κυριακή πριν πετάξουμε πίσω στην Αγγλία το απόγευμα της Δευτέρας.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό στο αεροσκάφος και στο έδαφος στο αεροδρόμιο για τη βοήθειά τους».