Πέντε ακόμη παιδιά συγκαταλέγονται μεταξύ των δεκάδων Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στην κεντρική και νότια Γάζα τις τελευταίες 24 ώρες, την ώρα που ο επίσημος απολογισμός των νκρών Παλαιστινίων από τις 7 Οκτωβρίου ξεπέρασε τις 37.000.

Ads

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Παλαιστινιακής Αρχής, WAFA, την Κυριακή, ο απολογισμός των νεκρών από την ισραηλινή γενοκτονική επίθεση στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας ανήλθε σε 37.337 ανθρώπους, ενώ, 85.229 είναι οι τραυματίες.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των νεκρών και των τραυματιών είναι γυναίκες και παιδιά.

Όλες οι διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις συγκλίνουν, ότι ο αριθμός των νεκρών παιδιών στην Γάζα έχει ξεπεράσει τις 15.000.

Ads

Πρόσθεσαν ότι μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής διέπραξαν τέσσερις σφαγές στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 41 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 102.

Επιπλέον, τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι αγνοούνται, οι οποίοι θεωρούνται νεκροί κάτω από τα ερείπια των σπιτιών τους σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Η ισραηλινή επίθεση είχε επίσης ως αποτέλεσμα τον βίαιο εκτοπισμό σχεδόν δύο εκατομμυρίων ανθρώπων από όλη τη Λωρίδα της Γάζας, με τη συντριπτική πλειοψηφία των εκτοπισμένων να εξαναγκάζεται να καταφύγει στην πυκνοκατοικημένη νότια πόλη Ράφα κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, σε αυτό που έχει γίνει η μεγαλύτερη μαζική έξοδος της Παλαιστίνης μετά τη Νάκμπα του 1948.

Επίσης, σύμφωνα με αναφορά της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), κατά το ίδιο διάστημα, το Ισραήλ έχει καταστρέψει περισσότερα από τα μισά κτίρια στη Γάζα, με ανηλεείς βομβαρδισμούς του εναντίον όλων των δομών ( προσφυγικοί καταυλισμοί, νοσοκομεία κλπ).

Η εκτεταμένη καταστροφή των σπιτιών και η γενική έλλειψη ασφάλειας έχει ωθήσει σχεδόν όλους τους ανθρώπους στον θύλακα σε εκτόπιση, αναζητώντας αλλού ασφάλεια, σημειώνει η UNRWA.