Τον θάνατο της συζύγου, του γιου και της κόρης του πολεμικού ανταποκριτή του Al Jazeera, Wael Dahdouh, από ισραηλινή επισδρομή, επιβεβαίωσε ο διευθυντής του διεθνούς ειδησεογραφικού μέσου.

Ads

«Η σύζυγος, ο γιος και η κόρη του γενναίου βετεράνου δημοσιογράφου του Aljazeera, Wael Dahdouh, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο ένα καταφύγιο στο οποίο είχαν καταφύγει. Ο Wael έλαβε τα νέα ενώ βρισκόταν στον αέρα που κάλυπτε τα ασταμάτητα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα!» αναφέρει η ανάρτηση του διευθυντή του Aljazeera.

 

O γιος του, Mahmoud, ο οποίος ήταν τελειόφοιτος στο λύκειο, ενώ η κόρη του, Sham, ήταν 7 ετών. Άλλα μέλη της οικογένειάς του εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η οικογένειά του, η οποία ζούσε αρχικά στην πόλη της Γάζας, διέφυγε από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ για να μείνει με συγγενείς στον καταυλισμό Nuseirat.

Ο Dahdouh έμεινε πίσω στην πόλη της Γάζας για να συνεχίσει να καλύπτει την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα.

Καθώς ο Dahdouh έκανε ρεπορτάζ από την Πόλη της Γάζας, πληροφορήθηκε ότι μια αεροπορική επιδρομή είχε ως στόχο ένα κτίριο που κατέστρεψε το σπίτι όπου βρισκόταν η οικογένειά του.