Το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει το βράδυ της Πέμπτης και να συζητήσει, για πρώτη φορά, τις θέσεις του Ισραήλ για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας μετά την λήξη της σφαγής, η οποία, στο μεταξύ, συνεχίζεται αμείωτη.

Ads

Διαβάστε επίσης: Γάζα / Η Αίγυπτος κατέθεσε πρόταση – πλαίσιο τριών φάσεων για τον τερματισμό του μακελειού

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, οι συζητήσεις θα περιστραφούν γύρω από ένα σχέδιο που διαμορφώθηκε από το Αρχηγείο Εθνικής Ασφάλειας σχετικά με τα απαιτούμενα στάδια μετά τη λήξη της επίθεσης.

Κινητικότητα υπάρχει όμως και από την αραβική πλευρά. Το νομοθετικό σώμα του Αραβικού Συνδέσμου πραγματοποίησε ειδική συνεδρίαση με θέμα «Υποστήριξη της Παλαιστίνης» στο Κάιρο.

Ads

Ο Rawhi Fattouh, πρόεδρος του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου, υπογράμμισε στη συνεδρίαση την ανάγκη να σταματήσει «ο πόλεμος και τα εγκλήματα γενοκτονίας που διεξάγονται εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας».

Ζήτησε επίσης την επιστροφή των εκτοπισμένων στις εστίες τους και την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα.

Ο Fattouh τόνισε επίσης την ανάγκη «να προσαχθούν οι Ισραηλινοί εγκληματίες πολέμου στο δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου, με επικεφαλής τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και όλα τα μέλη της κυβέρνησής του».

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να εξοντώνει αμάχους στην Γάζα.

Σύμφωνα με το Al Jazeera και το παλαιστινιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο WAFA, ισραηλινό χτύπημα έπληξε ένα σπίτι στη Ράφα, με τον ανταποκριτή του Al Jazeera να αναφέρει ότι είδε πολλά θύματα να εισρέουν στο κοντινό κουβεϊτιανό νοσοκομείο.

Ακόμη 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στις περιοχές Μπέιτ Λαχίγια, Χαν Γιουνίς και αλ Μαγκάζι της Γάζας την Πέμπτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος αναφέρει ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν σε επίθεση κοντά στο νοσοκομείο al-Amal στην Χαν Γιουνίς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την κεντρική Γάζα και τη Χαν Γιουνίς, προσπαθώντας να γλιτώσουν από τις ισραηλινές επιθέσεις.