Ισραηλινός βομβαρδισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (2/11) στον προσφυγικό καταυλισμό Μπουρεΐ που βρίσκεται κοντά στη Γάζα.

Ads

Σύμφωνα με το Al Jazeera, τουλάχιστον 15 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την επίθεση.

Επιζών δήλωσε στο μέσο τα εξής: «Η οικογένειά μου και εγώ καθόμασταν και ξαφνικά ακούσαμε μια τεράστια έκρηξη. Δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα άλλο εκτός από σκόνη και καπνό. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και τα αναποδογύρισε όλα σε δευτερόλεπτα».

Στη συνέχεια δείχνοντας ερείπια ανέφερε «Αυτό ήταν το σπίτι μου, τώρα είναι εντελώς ερειπωμένο. Δεν ξέρω τι να πω. Είμαστε αβοήθητοι», όπως σημειώνει το Al Jazeera.

Ads

Τρίτος βομβαρδισμός της προσφυγικής περιοχής Τζαμπαλίγια

Επιπλέον, το Al Jazeera αναφέρει ότι η προσφυγική περιοχή Τζαμπαλίγια, βομβαρδίστηκε για τρίτη φορά το πρωί της Πέμπτης (2/11) με την Χαμάς να ανακοινώνει τουλάχιστον 195 νεκρούς, 120 αγνοούμενους και 777 τραυματίες. Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως η οργάνωση είχε κέντρα διοίκησης και άλλες «υποδομές τρομοκρατίας κάτω, γύρω και μέσα σε κτίρια αμάχων, θέτοντας εσκεμμένα σε κίνδυνο αμάχους της Γάζας».

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην twitter) πως η υπηρεσία του έχει «σοβαρές ανησυχίες ότι οι δυσανάλογες επιθέσεις (του Ισραήλ) θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου».

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας έχει ανακοινώσει πως τουλάχιστον 8.796 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 3.648 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου από ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Την ίδια ώρα, πάνω από 20.000 τραυματίες βρίσκονται ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), μετά τις πρώτες διακομιδές στην Αίγυπτο τραυματιών και ασθενών, Παλαιστίνιων, ξένων και ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα.

«Πάνω από 20.000 τραυματίες παραμένουν στη Γάζα, με περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη εξαιτίας της πολιορκίας» και των ακατάπαυστων βομβαρδισμών του Ισραήλ, ανέφερε η γαλλική οργάνωση βοήθειας και περίθαλψης σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.