Tο Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπεί τις τελευταίες ώρες τη Λωρίδα της Γάζας μετά την ιρανική βαλλιστική επίθεση κατά του Ισραήλ.

Ads

Κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου καταστράφηκαν πολλά κτίρια κατοικιών στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat, όπου υπήρξαν θύματα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο al-Awda και al-Aqsa.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Αλ Τζαζίρα στη Ράφα, ακούγεται το συνεχές βουητό των ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών επιτήρησης από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, καθώς συλλέγουν πληροφορίες για πιθανούς στόχους, ενώ μάχες εξακολουθούν να μαίνονται στο βόρειο τμήμα της Γάζας.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων στο βόρειο τμήμα του προσφυγικού καταυλισμού Nuseirat. Είπαν επίσης ότι το Ισραήλ κατεδαφίζει σπίτια και καταστρέφει γεωργικές εκτάσεις, κάτι που θα μπορούσε να είναι σημάδι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι το Ισραήλ επεκτείνει τον διάδρομο που δημιούργησε πρόσφατα χωρίζοντας το βόρειο και το νότιο τμήμα της Λωρίδας.

Ads

Μοσάντ: Η Χαμάς απέρριψε πρόταση για κατάπαυση του πυρός

Η Μοσάντ, η υπηρεσία κατασκοπείας του Ισραήλ, γνωστoποίησε την Κυριακή ότι η Χαμάς απέρριψε την πιο πρόσφατη πρόταση για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός που είχαν βάλει στο τραπέζι πριν από μια εβδομάδα οι μεσολαβητές στις έμμεσες διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Η απόρριψη της πρότασης που επιδόθηκε από τις τρεις χώρες που μεσολαβούν -Κατάρ, Αίγυπτος, ΗΠΑ- δείχνει πως ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο Γιαχία Σινουάρ, «δεν θέλει ανθρωπιστική συμφωνία, ούτε να επιστρέψουν οι όμηροι», έκρινε η Μοσάντ, αναφέρει ανακοίνωση της Μοσάντ που δόθηκε στη δημοσιότητα (και) μέσω X από τις υπηρεσίες του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Γιαχία Σινουάρ «συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τις εντάσεις με το Ιράν» και θέλει να εξασφαλίσει «κλιμάκωση στην περιοχή», σύμφωνα με την ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη εναντίον του Ισραήλ με πάνω από 200 drones και πυραύλους, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί μεγάλες ζημιές μέχρι τώρα.

Το Ισραήλ «θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για την επίτευξη των στόχων του πολέμου εναντίον της Χαμάς και θα αναποδογυρίσει και την τελευταία πέτρα για να επιστρέψουν οι όμηροι από τη Γάζα», κατά το κείμενο.