Δολοφονία αμάχου Παλαιστίνιου από ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή σε «ασφαλή ζώνη» κατέγραψε με την κάμερα του ο βρετανικός σταθμός ITV την Τρίτη (23/1) στην Γάζα.

Ads

Συγκεκριμένα, ένας 51χρονος έμπορος παιδικών ρούχων Ραμζί Αμπού Σαχλούλ, αφού έκανε δήλωση στην κάμερα του σταθμού κρατώντας λευκή σημαία, αναφέροντας ότι πρόκειται να πλησιάσει ένα σπίτι στο οποίο βρίσκεται η μητέρα και ο αδερφός του, πυροβολήθηκε θανάσιμα από ελεύθερο σκοπευτή.

Νωρίτερα, στην κάμερα δήλωσε ότι «Πουθενά δεν είναι ασφαλές στη Γάζα…μας πυροβολούν στο σπίτι, σε κάθε κτίριο και στον δρόμο». Στη συνέχεια ο κάμεραμαν απομακρύνθηκε και ο Ραμζί Αμπού Σαχλούλ μαζί με άλλα τέσσερα άτομα άρχισαν να κινούνται προς το σημείο που ήθελαν να πάνε «κάνοντας ό,τι μπορούν για να φαίνονται μη απειλητικοί», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Καθώς ο τηλεοπτικός φακός καταγράφει την ομάδα του Σαχλούλ να κινείται ξαφνικά ακούγεται πυροβολισμός και ο Σαχλούλ πέφτει θανάσιμα τραυματισμένος στο έδαφος, με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας να χρησιμοποιούν τη λευκή σημαία για να να κλείσουν την πληγή, όμως τελικά ο 51χρονος κατέληξε.

Ads

https://youtu.be/PGdyXRHS2Ig?si=ywsVnzxw8fDO19P2

Το IDF αποκάλεσε το υλικό «μονταρισμένο» και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, σύμφωνα με τον σταθμό.