Εικόνες ασύλληπτης βαρβαρότητας εκ μέρους του ισραηλινού στρατού μεταφέρουν Παλαιστίνιοι που διέφυγαν από τη συνεχιζόμενη πολιορκία του νοσοκομείου αλ Σίφα, στην πόλη της Γάζας, καθώς καταγγέλλουν ότι τα ισραηλινά τανκς και οι θωρακισμένες μπουλντόζες πάτησαν τουλάχιστον τέσσερα πτώματα και ασθενοφόρα.

Ads

Όπως μεταδίδει το  Al Jazeera, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επίσης περικυκλώσει τα νοσοκομεία al-Amal και Nasser στη νότια Γάζα.

Παλαιστίνιοι που διέφυγαν από τη συνεχιζόμενη ισραηλινή πολιορκία του νοσοκομείου al-Shifa περιέγραψαν τι συνέβη όταν ισραηλινά τανκς και τεθωρακισμένες μπουλντόζες περικύκλωσαν το νοσοκομείο.

Ο Jameel al-Ayoubi, ο οποίος ήταν ένας από τους χιλιάδες Παλαιστίνιους που βρίσκουν καταφύγιο στο νοσοκομείο, είδε ισραηλινά τανκς και τεθωρακισμένες μπουλντόζες να περνούν πάνω από τουλάχιστον τέσσερα πτώματα στο προαύλιο του νοσοκομείου, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Ads

Τα ασθενοφόρα επίσης συνθλίφθηκαν, λέει ο ίδιος.

Ο Kareem Ayman Hathat, ο οποίος ζούσε σε ένα πενταώροφο κτίριο περίπου 100 μέτρα από το νοσοκομείο, δήλωσε στο AP ότι κρύφτηκε στην κουζίνα του για μέρες περιμένοντας καθώς οι εκρήξεις συγκλόνιζαν το κτίριο.

«Κατά διαστήματα, το τανκ έριχνε ένα βλήμα», είπε. «Ήταν για να μας τρομοκρατήσει».

Αυτόπτες μάρτυρες μοιράστηκαν με το Al Jazeera τρομακτικές σκηνές στο πολιορκημένο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένων των ισραηλινών στρατιωτών που εκτέλεσαν μια ομάδα οκτώ ατόμων.

Στο μεταξύ, το Ισραήλ ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι δεν θα εγκρίνει πλέον τις νηοπομπές τροφίμων της UNRWA στη βόρεια Γάζα, όπου το 70% των ανθρώπων αντιμετωπίζει ακραία έλλειψη τροφίμων.

Την ίδια ώρα, οι προσπάθειες διαμεσολάβησης για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα φαίνεται να δυσκολεύονται, με έναν αξιωματούχο της Χαμάς να δηλώνει στο Al Jazeera ότι οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές απέρριψαν τις τελευταίες προτάσεις τους για κατάπαυση του πυρός.