Στους 18 έχουν φτάσει οι νεκροί από την ισραηλινή επίθεση στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Προφυρίου στη Γάζα.

Ads

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, το κυβερνητικό γραφείο επικοινωνίας της Γάζας που διευθύνεται από τη Χαμάς ανέφερε ότι 18 χριστιανοί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία ενημέρωση από την εκκλησία για τον τελικό απολογισμό των νεκρών.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εκφράζει την πιο έντονη καταδίκη του για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε τον εκκλησιαστικό του χώρο στην πόλη της Γάζας»

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη του έπληξαν ένα κοντινό κέντρο διοίκησης και ελέγχου που χρησιμοποιήθηκε για να πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Ads

«Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος του Ισραηλινού Στρατού, ένας τοίχος μιας εκκλησίας στην περιοχή υπέστη ζημιές. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αναφορές για θύματα. Το περιστατικό είναι υπό εξέταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 500 μουσουλμάνοι και χριστιανοί είχαν καταφύγει στην εκκλησία λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών.

Υπάλληλος της πολιτικής άμυνας είπε ότι δύο άνθρωποι στους επάνω ορόφους επέζησαν. Όσοι βρίσκονταν στους κάτω ορόφους είχαν σκοτωθεί και εξακολουθούσαν να βρίσκονται στα ερείπια, πρόσθεσε.

Συνολικά περίπου 3.800 άνθρωποι στη Γάζα έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά χτυπήματα και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο έχουν μείνει άστεγοι, σύμφωνα με Παλαιστίνιους υγειονομικούς αξιωματούχους.

Τέλος, το Ισραήλ φαίνεται να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο σε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στη Γάζα με τον Ισραηλινό στρατός να έχει συγκεντρώσει στρατεύματα και εξοπλισμό κοντά στα σύνορα της Γάζας.