Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής από ισραηλινές επιθέσεις σε σχολείο του ΟΗΕ στο Χαν Γιουνίς και σε σπίτια στη νότια Γάζα.

Ads

Δεκάδες τραυματίες φτάνουν στο νοσοκομείο Nasser στο Χαν Γιουνίς μετά τον βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό ενός σχολείου της UNRWA στη νότια πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι η UNRWA – η υπηρεσία του ΟΗΕ για την αρωγή στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες – έχει μετατρέψει πολλά σχολεία σε πρόχειρους καταυλισμούς υποδοχής εκτοπισμένων Παλαιστινίων, κυρίως από την βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Αρκετά πλήγματα έχουν επίσης δεχθεί το κέντρο και το βόρειο τμήμα της πόλης Χαν Γιουνίς και συνεχίζονται.

Ads

Στους 10 νεκρούς περιλαμβάνονται τέσσερα παιδιά, σύμφωνα με ανταποκριτές του Al Jazeera.

Την ίδια ώρα, παλαιστινιακές εταιρείες τηλεπικοινωνιών δηλώνουν ότι οι υπηρεσίες διακόπηκαν στη Γάζα για άλλη μια φορά λόγω των ισραηλινών επιθέσεων.

Το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης της Γάζας αναφέρει ότι η διακοπή των επικοινωνιών δυσχεραίνει τις προσπάθειες διάσωσης.

Στο μεταξύ, το Ισραήλ ολοκληρώνει μια 60ωρη επιδρομή στην Τζενίν, σκοτώνοντας 11 Παλαιστίνιους, ενώ οι δυνάμεις του διεξάγουν περισσότερες νυχτερινές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ είπε στον Σύμβουλο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, ότι ο ισραηλινός στρατός χρειάζεται «περισσότερο από μερικούς μήνες» για να νικήσει τη Χαμάς, προσθέτοντας ότι «θα είναι ένας μακρύς πόλεμος».

Τουλάχιστον 18.787 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο αναθεωρημένος απολογισμός των νεκρών στο Ισραήλ ανέρχεται σε 1.147.