Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά και πέντε γυναίκες, κατά τον βομβαρδισμό της πόλης της Ράφα, στον νότο της Λωρίδας της Γάζας, από τις ισραηλινές δυνάμεις, την νύχτα.

Ads

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Al Jazeera, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν τρία σπίτια σε μια πολύ πυκνοκατοικημένη γειτονιά.

Σημειώνεται ότι στην πόλη έχουν καταφύγει και χιλιάδες εκτοπισμένοι κάτοικοι από τα βόρεια του θύλακα.

Η ανταπόκριση αναφέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια, καθώς τα χτυπήματα προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στα γύρω σπίτια, με κάποια να καταρρέουν μετά από μερικές ώρες.

Ads

Με ελάχιστο εξοπλισμό και μηχανήματα, οι προσπάθειες διάσωσης είναι δύσκολες. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να απομακρύνουν τα συντρίμμια και να διασώσουν τους παγιδευμένους.

Η έρευνα συνεχίζεται, αλλά και πάλι, είναι πολύ, πολύ βασική και απλή, καθώς δεν υπάρχουν μηχανήματα ή εξοπλισμός για να βοηθήσουν.

Την ίδια ώρα, ένας εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι «κάθε Παλαιστίνιος στη Γάζα θα πεινάσει», καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τους φονικούς βομβαρδισμούς του στον θύλακα.

Το Ισραήλ λέει ότι θα ελέγχει την ανθρωπιστική βοήθεια στο πέρασμα Καρέμ Αμπού Σάλεμ, αλλά οι προμήθειες εξακολουθούν να εισέρχονται στη Γάζα μόνο μέσω του περάσματος της Ράφα.