Πολλαπλά θανατηφόρα ισραηλινά πλήγματα αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat, στο κέντρο της Γάζας.

Ads

Στην Ράφα, τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιοι που περίμεναν φορτηγά με βοήθεια σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σοβαρά από ισραηλινά πυρά.

Την ίδια ώρα, η ισραηλινή αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει  τις ολονύκτιες διαδηλώσεις, καθώς συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες κατά των χειρισμών της κυβέρνησης Νετανιάχου στην Γάζα.

Ειδικότερα, το Al Jazeera επικαλείτεαι τοπικά μέσα ενημέρωσης , σύμφωνα με τα οποία, τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ξεχωριστά πλήγματα στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat, μετά από σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο κέντρο της Γάζας.

Ads

Επίσης, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν δεκάδες Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη πόλη Κούσρα της Δυτικής Όχθης, κοντά στη Ναμπλούς, οδηγώντας τους σε ένα σχολείο όπου κρατούνται και ανακρίνονται.

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον οκτώ άτομα σε μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ το βράδυ της Δευτέρας.

Ανώτερος Ισραηλινός διαπραγματευτής δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι «δεκάδες»  Ισραηλινοί αιχμάλωτοι είναι ακόμη ζωντανοί «με βεβαιότητα» στη Γάζα.

Δύο Δημοκρατικοί στο αμερικανικό Κογκρέσο, οι οποίοι καθυστερούσαν μια μεγάλη πώληση όπλων στο Ισραήλ, συμφώνησαν να υποστηρίξουν τη συμφωνία υπό την έντονη πίεση της κυβέρνησης Μπάιντεν, αναφέρει η Washington Post.