«Μέσα σε δύο ημέρες οι Ισραηλινοί έχουν ρίξει στη Γάζα τόσες βόμβες όσες δεν έριξαν οι Αμερικανοί στη διάρκεια όλου του πολέμου στο Αφγανιστάν» είπε ο διευθυντής νοσοκομείου στη Γάζα.

Ads

Ο Τζεμίλ Σουλεϊμάν, μιλώντας στην ΕΡΤ περιέγραψε τις συνθήκες στη Γάζα, μετά το τελεσίγραφο των Ισραηλινών να μετακινηθούν  προς τα νότια μέσα σε 24 ώρες.

«Πως είναι δυνατόν να φύγουμε ένα εκατομμύριο άνθρωποι με ασθενείς, ηλικιωμένους, μικρά παιδιά και να πάμε νότια σε 24 ώρες;. Είναι τρέλα αυτό που ζητάνε» διερωτήθηκε.

Περιγράφοντας την εικόνα της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η Γάζα είπε:

Ads

«Είμαστε χωρίς φως, νερό και καύσιμα. Αυτό που ζούμε δεν έχει ξαναγίνει. Δεν μπορούμε να προσφέρουμε οι γιατροί τίποτε στους τραυματίες. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τα χειρουργεία. Πεθαίνουν μπροστά στα μάτια μας».

«Τη νύχτα έβαλαν στόχο το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε τους ασθενείς» συμπλήρωσε.

«Μέσα σε δύο ημέρες οι Ισραηλινοί έχουν ρίξει στη Γάζα τόσες βόμβες όσες δεν έριξαν οι Αμερικανοί στη διάρκεια όλου του πολέμου στο Αφγανιστάν» λέει ακόμη.

Ο Τζεμίλ Σουλεϊμάν απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κράτη και τον ΟΗΕ να σταματήσει την αιματοχυσία στη Γάζα. «Δεν γίνεται να αφανιστούν 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε μια μικρή λωρίδα γης».

«Μόνο ο Θεός θα μας βοηθήσει. Το μυαλό και η καρδιά των ανθρώπων είναι κλειστά. Είναι αμαρτία να βλέπουν ανθρώπους να σκοτώνονται εδώ και 72 χρόνια και να μην κάνουν τίποτε» υπογραμμίζει.