Φωτογραφία αρχείου

Ads

Ένας Παλαιστίνιος πολίτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν από την αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε σήμερα το Ισραήλ στα ανατολικά της πόλης της Γάζας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων στη Γάζα Αντχαμ Αμπού Σελμίγια είπε ότι τα αεροσκάφη εκτόξευσαν δύο πυραύλους και έπληξαν τη συνοικία Ζεϊτούν στην ανατολική Γάζα. Σύμφωνα με αξιωματούχους της Χαμάς, οι πύραυλοι ερρίφθησαν εναντίον εγκαταστάσεων των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε τις πληροφορίες για την επιδρομή, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη ρίψη ρουκέτας από τη Γάζα στο νότιο Ισραήλ, η οποία δεν προκάλεσε θύματα ή ζημιές.

Ads

Την ίδια ώρα στην Τεχεράνη ο αρχιστράτηγος του ιρανικού στρατού, ο στρατηγός Αταολάχ Σαλεχί, διέψευσε ότι το Ιράν έστειλε όπλα στη Γάζα, όπως το κατηγόρησε το Ισραήλ μετά την αναχαίτιση πλοίου γεμάτου όπλα στη Μεσόγειο, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. «Το σιωνιστικό καθεστώς βασίζεται σε ψέματα και διαψεύδουμε κάθε πληροφορία», είπε ο στρατηγός Σαλεχί.