Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εκτίμησε πως σύντομα θα ολοκληρωθεί το βασικό στάδιο της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας που θα οδηγήσει στην εξάλειψη της.

Ads

«Πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της επιχείρησης για την εξάλειψη του τρομοκρατικού στρατού της Χαμάς», είπε ο Νετανιάχου, υποδεχόμενος απόφοιτους της Σχολής Εθνικής Άμυνας στην Ιερουσαλήμ.

«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τους εναπομείναντες (σ.σ. μαχητές της Χαμάς)», διαβεβαίωσε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι κατά την ενημέρωση που είχε από τους επικεφαλής της 143ης μεραρχίας του ισραηλινού στρατού – η οποία επιχειρεί στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας – διαπίστωσε πως έχει σημειωθεί «πολύ σημαντική πρόοδος».

Ads

Η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, αποσκοπεί στην εξάρθρωση των εναπομεινασών μονάδων του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, ανέφερε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σημειώνεται ότι από τις ισραηλινές επιθέσεις τουλάχιστον 37.765 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 86.429 έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Συνεχίζονται οι εκτοπισμοί των Παλαιστίνιων

Εκατοντάδες ασθενείς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο και σκηνές για εκτοπισμένους Χαν Γιουνίς αφού ο ισραηλινός στρατός διέταξε την εκκένωση των ανατολικών περιοχών της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη Γάζα.

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν στον βομβαρδισμό σπιτιού στη Χαν Γιουνίς, σύμφωνα με αναφορές.

Ο τελευταίος μαζικός εκτοπισμός, μετά τις εντολές των IDF, έρχεται ενώ τα ισραηλινά τανκς και οι σφοδρές μάχες έχουν εγκλωβίσει Παλαιστίνιους αμάχους, στη Ράφα, στα νότια της Λωρίδας, και στη συνοικία Σουτζάγια της πόλης της Γάζας, στα βόρεια.