Επτά όμηροι, που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό στον παλαιστινιακό θύλακα, ανέφερε την Παρασκευή ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

Ads

Δεν είναι προς το παρόν σαφές πότε σκοτώθηκαν οι όμηροι αυτοί.

Οι Ταξιαρχίες επιβεβαίωσαν στην ανάρτησή τους στο Telegram ότι περισσότεροι από 70 όμηροι έχουν σκοτωθεί λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα.

Ο θάνατος των ομήρων δείχνει ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ τους θεωρεί «δευτερεύουσα προτεραιότητα», εκτιμά ο Ομάρ Ασούρ, καθηγητής ασφάλειας και στρατιωτικών σπουδών στο Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ντόχα.

Ads

«Η πρώτη προτεραιότητα του ισραηλινού στρατού είναι να καταστρέψει την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς και των άλλων παλαιστινιακών παρατάξεων, να τις υπονομεύσει με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμη και αν αυτό κοστίσει τη ζωή κάποιων από τους ομήρους», δήλωσε ο Ασούρ στο Al Jazeera.

Οι τελευταίοι αναφερόμενοι θάνατοι αιχμαλώτων δείχνουν επίσης ότι η πολεμική στρατηγική του Ισραήλ δεν επιτυγχάνει τους στόχους της μετά από περισσότερες από 140 ημέρες μαχών, πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε στην 147η ημέρα πολέμου και όλο και περισσότεροι όμηροι πεθαίνουν, οι περισσότεροι από αυτούς από ισραηλινά πυρά», τόνισε ο Ασούρ.

«Ο μόνος τρόπος για να απελευθερωθούν οι όμηροι με ασφάλεια είναι ο τρόπος που γινόταν πριν – μέσω κάποιου είδους διαπραγματεύσεων. Η ισραηλινή κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό… Απλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν».