O ισραηλινός στρατός βομβάρδισε το σπίτι της οικογένειας του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στη βόρεια Γάζα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 άτομα.

Ads

Σύμφωνα με το Aljazeera, το σπίτι χτυπήθηκε από ισραηλινή επίθεση και όλοι όσοι σκοτώθηκαν είναι μέλη της οικογενείας του ηγέτη της Χαμάς, ανάμεσα τους και η αδερφή του.

Νωρίτερα, όπως αναφέρει το διεθνές μέσο ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επίθεση στην περιοχή του καταυλισμού Shati κοντά στην πόλη της Γάζας.

Τουλάχιστον 16 νεκροί από επιθέσεις τα ξημερώματα της Τρίτης

Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές ότι ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στο σχολείο Asmaa που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο που στεγάζει εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στον καταυλισμό Shati. Το πρακτορείο ειδήσεων Wafa αναφέρει τώρα ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Ads

Δύο γυναίκες έχουν επίσης επιβεβαιωθεί ως νεκρές μετά από ισραηλινή στρατιωτική επίθεση σε σπίτι που ανήκει στην οικογένεια αλ Ζαμίλι στη συνοικία Σουτζαγέα της πόλης της Γάζας.

Επιπλέον, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από επίθεση στο σχολείο Abdel-Fanah Hammoud, επίσης καταφύγιο στην περιοχή Daraj της πόλης της Γάζας.

Στη νότια Γάζα, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε επίσης την περιοχή Tal as-Sultan, δυτικά της Ράφα, σκοτώνοντας έναν άνδρα και τραυματίζοντας άλλους, σύμφωνα με τη Wafa.

Συνολικά, η Wafa αναφέρει ότι 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας τα ξημερώματα της Τρίτης.

«Το Ισραήλ χτύπησε τα γραφεία του AFP στη Γάζα»

Έρευνα του AFP και των διεθνών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την επίθεση στο γραφείο του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων στη Γάζα τον περασμένο Νοέμβριο, έδειξε ότι για αυτή ευθύνεται το Ισραήλ, όπως αναφέρει το Aljazeera.

Το προσωπικό είχε ήδη εκκενώσει το γραφείο πριν από την επίθεση, αλλά μια κάμερα που μετέδιδε ζωντανή εικόνα του πολέμου κατέγραψε τις στιγμές που χτυπήθηκε η αίθουσα διακομιστών του πρακτορείου στον 11ο όροφο του κτιρίου Hajji στην πόλη της Γάζας.

Επιπλέον, πέντε εμπειρογνώμονες που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι η ζημιά στην αίθουσα διακομιστών προκλήθηκε πιθανότατα από τανκ, ένα όπλο που δεν ανήκει σε κανένα άλλο μέρος της σύγκρουσης εκτός από το Ισραήλ.

«Ο τύπος του όπλου και η ακρίβεια που ενυπάρχει στο οπλικό σύστημα του ισραηλινού άρματος σημαίνει ότι το όπλο χτύπησε τον στόχο στον οποίο στόχευε», δήλωσε ο Βρετανός εμπειρογνώμονας πυρομαχικών Adrian Wilkinson.

«Κανένας άλλος παράγοντας δεν διαθέτει οπλικό σύστημα που να βάλλει σε ευθεία γραμμή με κεφαλή βάρους 2,3 κιλών, η οποία συνάδει με τις ζημιές που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου», πρόσθεσε.