Το μέγεθος της καταστροφικής, ισοπεδωτικής επίθεσης του ισραηλινού στρατού στη Γάζα καταγράφουν δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies.

Ads

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έχουν καταστρέψει περίπου 200.000 κατοικίες, είτε ολικά είτε εν μέρει, από την έναρξη της επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, αριθμός που αντιστοιχεί στο πάνω από το 25% των κατοικημένων περιοχών, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Στέγασης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ραμάλα, Mohammad Ziyara.

«Η εγκληματικότητα του κατακτητή αυτή τη φορά είναι άνευ προηγουμένου», ανέφερε σε δήλωσή του ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

«Οι βομβαρδισμοί των κατακτητών έσβησαν ολόκληρες οικογένειες από το ληξιαρχείο, διέγραψαν γειτονιές και κοινότητες, μαζί με τους κατοίκους τους και επίσης κατέστρεψε εγκαταστάσεις, όπως νοσοκομεία, χώρους λατρείας, αρτοποιεία, σταθμούς υδροδότησης, αγορές, σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες».

 

https://youtu.be/Hac0ZWSAlZc?si=-5ixfVitHK5uhyaf

Ο υπουργός είπε ότι έχουν καταστραφεί όλες οι πτυχές της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, της στέγασης, του νερού, της αποχέτευσης, των υποδομών, της οικονομίας, της γεωργίας, της εκπαίδευσης, των υπηρεσιών, των ανθρωπιστικών ιδρυμάτων, έχει διακοπεί η παροχή νερού, ηλεκτρισμού και καυσίμων, και ότι οι βασικές ανάγκες για την ζωή των ανθρώπων έχουν καταστεί μη διαθέσιμες και οι ζωές των ανθρώπων απειλούνται είτε από βομβαρδισμούς είτε από την απουσία υγειονομικής περίθαλψης ή την έλλειψη νερού και τροφίμων.

Είπε ότι γίνονται προσπάθειες με την αιγυπτιακή και την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο να εξασφαλίσουν τα ελάχιστα απαραίτητα για τη ζωή, εξηγώντας ότι οι συνθήκες εργασίας των οργανώσεων είναι πολύ δύσκολες, καθώς μια επιτροπή με επικεφαλής το Υπουργείο Δημοσίων Έργων, σε συντονισμό με τα Ηνωμένα Έθνη, παραδίδει τη βοήθεια που εισέρχεται από το πέρασμα της Ράφα, η οποία δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις, προειδοποιώντας ότι η συνέχιση αυτής της κατάστασης στη Γάζα απειλεί τη ζωή χιλιάδων αμάχων.