Τρεις ακόμη ομαδικοί τάφοι ανακαλύφθηκαν την Δευτέρα στον πραύλιο χώρο του νοσοκομείου Νάσσερ, στην πόλη Χαν Γιουνίς στην νότια Λωρίδα της Γάζας, εκτός από τον έναν που βρέθηκε την Κυριακή.

Ads

Συνολικά, ανασύρθηκαν 73 πτώματα γυναικών, παιδιών και νεαρών ανδρών που αγνοούνταν τους τελευταίους δύο μήνες, όταν ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης: Γάζα / Είκοσι ασθενείς του νοσοκομείου Αλ-Σίφα βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο, με επιδέσμους και καθετήρες

Το ιατρικό προσωπικό αλλά και διεθνές προσωπικό που έχουν επισκεφθεί το νοσοκομείο το περιέγραψαν ως «νεκροταφείο» μετά την επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις.

Ads

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) καταδίκασε «τις φρικτές σφαγές» που διέπραξε το Ισραήλ μετά την αποκάλυψη ομαδικών των ομαδικών τάφων στην αυλή του ιατρικού συγκροτήματος, ενώ η οργάνωση τόνισε στην ανακοίνωση της ότι «εκατοντάδες εκτοπισμένοι, τραυματίες, ασθενείς και ιατρικές ομάδες έχουν υποστεί βασανιστήρια και κακοποίηση πριν εκτελεστούν και θαφτούν ομαδικά».

Επιπλέον, ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για «ένα έγκλημα πολέμου, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και μια οργανωμένη κρατική τρομοκρατία», τονίζοντας πως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και το Διεθνές Δικαστήριο πρέπει «να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο θέμα αυτό».