Συντρίμμια που βρέθηκαν σε μια γαλλική παραλία προέρχονται κατά πάσα πιθανότητα από το μικρό αεροσκάφος που μετέφερε τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα στη Βρετανία, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τη βρετανική υπηρεσία διερεύνησης των αεροπορικών δυστυχημάτων.

Ads

Ο 28χρονος Σάλα, που μόλις είχε πάρει μεταγραφή για την Κάρντιφ, και ο πιλότος του αεροσκάφους, ο Ντέιβιντ Ίμποτσον, αγνοούνται από την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, ένα τμήμα καθίσματος αεροσκάφους βρέθηκε σήμερα σε μια παραλία κοντά στο Σιρτενβίλ της βόρειας Γαλλίας. Λίγο αργότερα, στην ίδια περιοχή, βρέθηκε και ένα δεύτερο μαξιλαράκι καθίσματος.

«Από μια πρώτη έρευνα, συμπεράναμε ότι είναι πιθανό να προέρχονται από το αγνοούμενο αεροσκάφος», ανέφερε η υπηρεσία στην ανακοίνωσή της.

Ads

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ την περασμένη Δευτέρα, ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων βορείως του νησιού Γκέρνζι, στη Μάγχη.

Στο μεταξύ, κάποιοι από τους παίκτες της Κάρντιφ φοβούνται να πετάξουν, μετά την εξαφάνιση του Εμιλιάνο Σάλα, παραδέχθηκε ο αμυντικός Σολ Μπάμπα.

Η Κάρντιφ έπαιξε χθες το πρώτο παιχνίδι της, από την εξαφάνιση του Σάλα, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από την Αρσεναλ για την Premier League. Σε ένα ματς, που πριν από την σέντρα, ομάδες και φίλαθλοι, απέτισαν φόρο τιμής στον Αργεντινό επιθετικό, που είχε μεταγραφεί πρόσφατα στην Κάρντιφ από την Ναντ, με το ποσό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου της Ουαλίας, των 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Σάλα, εξαφανίστηκε από το ραντάρ στις 21 Ιανουαρίου και ο Μπάμπα είπε ότι η ομάδα επηρεάστηκε άσχημα από την «ασυνήθιστη κατάσταση».

«Έχουμε ταξιδέψει με αεροπλάνο αλλά μερικά από τα παιδιά σκέφτονται: «Δεν θέλω να πετάξω πια,» δήλωσε ο Μπάμπα στο BBC. «Ο σύλλογος θα ήταν καλό από την άποψη αυτή να φέρει κάποιον ειδικό για να μιλήσει στην περίπτωση που χρειαστεί».

Ο Μπάμπα, ο οποίος γνώριζε προσωπικά τον Σάλα μέσω του εκπροσώπου του, είπε ότι συζήτησαν την μεταγραφή  του στην Κάρντιφ.

«Δεν είμαι μόνο εγώ που το βρίσκω δύσκολο, παρόλο που είχα προσωπική σχέση μαζί του», πρόσθεσε. «Δεν αισθάνομαι περισσότερο λυπημένος από τα άλλα παιδιά, ο καθένας αισθάνεται λυπημένος, όλος  ο σύλλογος.

Οι διασώστες ολοκλήρωσαν την έρευνά τους, λέγοντας ότι υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα κάποιος να έχει επιβιώσει, αλλά σε μια ιδιωτική εταιρεία έχει ανατεθεί να ψάξει για συντρίμμια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Euronews