Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν τον αρχηγό μιας οργάνωσης ταντρικής γιόγκα την Τρίτη (28/11) με την υποψία ότι κατήχησε γυναίκες ώστε να τις εκμεταλλευτεί σεξουαλικά.

Ads

Ο 71χρονος γκουρού συνελήφθη κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή του Παρισιού, σύμφωνα με Γάλλο δικαστικό αξιωματούχο, όπως αναφέρει το Associated Press.

Ο Γάλλος αξιωματούχος αναφέρθηκε στον άνδρα ως Gregorian B., τον οποίο τα γαλλικά μέσα αναγνώρισαν ως Gregorian Bivolaru, 71 ετών, διεθνώς γνωστό δάσκαλο γιόγκα και συγγραφέα.

Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, η έρευνα για τον Bivolaru και τον σύλλογο γιόγκα τον οποίο είχε ιδρύσει, γνωστό ως Κίνημα για την Πνευματική Ενσωμάτωση στο Απόλυτο (MISA), ξεκίνησε μετά από καταγγελίες για ψυχολογική χειραγώγηση και σεξουαλική εκμετάλλευση εντός της οργάνωσης.

Ads

Η Interpol εξέδωσε, επίσης, ειδοποίηση για τη σύλληψη του Bivolaru για λογαριασμό των αρχών στη Φινλανδία, όπου καταζητείται για φερόμενη εμπορία ανθρώπων.

Ο ιστότοπος του συλλόγου του ισχυρίζεται ότι ο Bivolaru είναι θύμα ευρείας συνωμοσίας για τη δυσφήμιση του.

Στην μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Γαλλία συμμετείχαν 175 αστυνομικοί, οι οποίοι προχώρησαν σε ακόμη 40 συλλήψεις.

Η αστυνομική επιχείρηση στόχευσε πολλές τοποθεσίες που χρησιμοποιούσε η οργάνωση, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εκεί γινόταν κατήχηση γυναικών, οι οποίες στη συνέχεια εξαναγκάζονταν σε σεξουαλικές πρακτικές.

Ο Bivolaru, ο οποίος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμό ανηλίκου στη Ρουμανία, ίδρυσε την MISA το 1990. Η οργάνωση επεκτάθηκε διεθνώς ως Atman Yoga Federation.

Σύμφωνα με τον δικαστικό αξιωματούχο, η έρευνα οδήγησε σε στοιχεία που έδειχναν ότι οι μαθήτριες εξαναγκάζονταν σε σεξουαλικές δραστηριότητες που περιλάμβαναν τη συμμετοχή σε συνομιλίες μέσω βίντεο για χρηματικό κέρδος.

Αυτές οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν υπό το πρόσχημα των διδασκαλιών της ταντρικής γιόγκα, αποτελούσαν μέρος ενός περίπλοκου συστήματος οικονομικής εκμετάλλευσης και ελέγχου, είπε ο αξιωματούχος.