Ένα ζευγάρι στη Νίκαια της Γαλλίας είχε, σε ένα διαμέρισμα 80 τ.μ., 159 γάτες και επτά σκύλους. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, λόγω των άθλιων συνθηκών στις οποίες ζούσαν τα ζώα.

Ads

Το δικαστήριο έκρινε ότι το ζευγάρι δεν είχε φροντίσει κατάλληλα τα κατοικίδια, για τον λόγο αυτό τους απαγορεύτηκε να έχουν ζώα και τους επιβλήθηκε και οικονομική ποινή, να πληρώσουν πάνω από 150.000 ευρώ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για τα δικαιώματα των ζώων.

Η γυναίκα 68 ετών, σύμφωνα με την ψυχιατρική αξιολόγηση, διαγνώστηκε με το Σύνδρομο του Νώε, μια ψυχολογική κατάσταση στην οποία νιώθει την ανάγκη να σώσει ζώα, ακόμη και όταν δεν είναι σε θέση να το κάνει σωστά, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC. Ο άνδρας είναι ηλικίας 52 ετών.

Σε άθλια κατάσταση τα κατοικίδια ζώα

Τα ζώα είχαν βρεθεί να ζουν βρώμικα, μέσα σε ακαθαρσίες, χωρίς τροφή και νερό, ενώ είχαν μολυνθεί από παράσιτα.

Ads

Αποκαλύφθηκε η υπόθεση, όταν η αστυνομία πήγε στο σπίτι του ζευγαριού, να παρέμβει σε μια μεταξύ τους διαμάχη. Οι αστυνομικοί ανέφεραν την άθλια κατάσταση στην οποία ζούσαν τα κατοικίδια. Υπήρχαν ακόμη και πτώματα ζώων στον χώρο.

Το ζευγάρι είχε ερευνηθεί και το 2014 για μια αντίστοιχη κατάσταση, όταν ζούσε σε στούντιο επιφάνειας 18 τ.μ. με 13 γάτες και έναν σκύλο.