Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στη Γαλλία μεταξύ Μαροκινών και Γάλλων φιλάθλων μετά το τέλος του ημιτελικού αγώνα ποδοσφαίρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γαλλίας – Μαρόκου. Αποτέλεσμα ήταν ένα 14χρονο παιδί να χτυπηθεί θανάσιμα από αυτοκίνητο.

Ads

Στο όχημα στο οποίο επέβαιναν Γάλλοι οπαδοί περικυκλώθηκε από αρκετούς Μαροκινούς οπαδούς, με έναν από αυτούς να ξηλώνει μια σημαία από το ΙΧ. Ο οδηγός έκανε αναστροφή και παρέσευρε τον 14χρονο Μαροκινό. Στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας του Ερό, το παιδί κατέληξε λίγο μετά τη μεταφορά του στα επείγοντα του νοσοκομείου, ενώ το όχημα εντοπίστηκε κοντά στο συμβάν.

Στα social media κυκλοφορεί βίντεο, στο οποίο φαίνεται ένα αυτοκίνητο να παρασύρει ανθρώπους, που έχουν περικυκλώσει το όχημα. Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί αν συνδέονται με το περιστατικό του νεκρού 14χρονου.

Ads

Ήδη λίγο πριν το τέλος του αγώνα είχαν ξεσπάσει μερικές συμπλοκές στην Place de la Comédie, στο κέντρο της πόλης, αλλά η επέμβαση της αστυνομίας είχε επιτρέψει, σύμφωνα με τη νομαρχία, την ταχεία αποκατάσταση της ηρεμίας.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην καρδιά του Παρισιού, στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, αλλά κι εκεί η επέμβαση των αρχών έσβησε τις όποιες φωτιές δημιουργήθηκαν. 

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι στο Παρίσι, συνολικά έγιναν 167 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 145 στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Εκτός Παρισίων, κατεγράφησαν 95 συλλήψεις, εκ των οποίων 87 μετετράπησαν σε συλλήψεις, ενώ πέντε αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά. Τέλος, επεισόδια αναφέρθηκαν επίσης, στην Γκρενόμπλ, στην Λιόν, στην Νίκαια και στο Μπορντό.