Εικοσιδύο ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε σε μια Γαλλίδα πολίτη, επειδή οδηγούσε φορώντας νικάμπ, το μουσουλμανικό πέπλο που καλύπτει το κεφάλι και το πρόσωπο, σύμφωνα με το ρ/σ Europe 1.

Ads

Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός, η Γαλλίδα οδηγός σταμάτησε στο σήμα της Αστυνομίας στην πόλη της Νάνδης και της ζητήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο στοιχείων. Η οδηγός συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς, αποκαλύπτοντας το πρόσωπό της. Ο αστυνομικός όμως της έκοψε παρόλα αυτά πρόστιμο ύψους 22 ευρώ, με το σκεπτικό ότι το νικάμπ μειώνει το πεδίο της όρασης κατά την οδήγηση.

Η 31 ετών Γαλλίδα πολίτης, η οποία φοράει το πέπλο τα τελευταία 9 χρόνια, δήλωσε ότι σκοπεύει να καταθέσει έγγραφη καταγγελία για άνιση μεταχείριση από την αστυνομία.

Υπενθυμίζουμε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα καταθέσει τον επόμενο μήνα νομοσχέδιο που θα καταστήσει παράνομη την ισλαμική ενδυμασία . Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε μάλιστα χθες, Πέμπτη, ότι θα εφαρμοστεί μία ειδική διαδικασία ώστε να διασφαλιστεί ότι ο νόμος θα έχει ψηφιστεί μέχρι το καλοκαίρι.

Ads