Συνεχίζεται αμείωτη η οργή στη Γαλλία, μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ, Αλγερινής καταγωγής, από αστυνομικό, την ώρα που σημαντικές μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ads

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο τρίτος επιβάτης του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Ναέλ υποστηρίζει πως ο ένας αστυνομικός προέτρεψε τον άλλον να πυροβολήσει τον 17χρονος.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο πρώτος αστυνομικός ζήτησε από τον Ναέλ να κατεβάσει το παράθυρο. Του είπε “σβήσε τη μηχανή αλλιώς θα σε πυροβολήσω”. Και του έδωσε μία γροθιά. Και τότε έφτασε και ο δεύτερος αστυνομικός και στάθηκε μπροστά στο παρμπρίζ στο ύψος του Ναέλ.

Από εκεί, ο πρώτος αστυνομικός που βρίσκεται στο επίπεδο του παραθύρου του βάζει ένα όπλο στον κρόταφο και λέει “μην κουνηθείς αλλιώς θα σου ρίξω μια σφαίρα στο κεφάλι”. Ο δεύτερος αστυνομικός λέει “πυροβολήστε τον”. Ο πρώτος αστυνομικός του ξαναέδωσε μία γροθιά.

Ads

Τότε ο Ναέλ έβαλε μπρος την μηχανή και τότε ο δεύτερος αστυνομικός που ήταν μπροστά στο όχημα πυροβόλησε. Ξαφνικά το πόδι πάτησε το γκάζι. Τον είδα να ψυχορραγεί και να τρέμει, πέσαμε πάνω σε μία μπάρα».

Όπως προαναφέρθηκε, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα, με τον Μακρόν να κατεβάζει στο δρόμο τεθωρακισμένα και πάνω από 40 χιλιάδες αστυνομικούς και τις συλλήψεις να ξεπερνούν τις χίλιες. Ήδη μάλιστα υπάρχουν δύο νεκροί κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Γενικότερα, οι συγκρούσεις είναι έντονες, με τους διαδηλωτές να πυρπολούν οχήματα και να εισβάλλουν σε καταστήματα. Σκηνές που θυμίζουν την ταινία «Athena» του Ρομέν Γαβρά.

Ακολουθούν ορισμένες εικόνες, πολλές από τις οποίες αποτυπώνουν την ξεκάθαρη οργή των διαδηλωτών